Kazançlı Şekillerde Yatırım Yapabileceğiniz 3 Türk Lirası Paritesi

Genel olarak dövizlerle işlem yapmak istendiğinde dolar, Euro ve sterlin gibi yüksek işlem hacmi olanlar tercih edilir. Buna karşın bu pariteler her zaman kazançlı olmayabilir. Üstelik bu paritelere yatırım yapmak bazı zamanlarda diğerlerine göre daha risklidir ve iyi bir deneyim gerektirir. Bunun dışında daha az bilinen ama güven veren para birimlerinden oluşan pariteler deneyimsiz yatırımcılar için daha uygun olabilmektedir.

USD/TRY, EUR/TRY gibi ülkemizde kur olarak nitelendirdiğimiz bu pariteler, genel olarak kısa vadede yüksek kazanç elde edebilme deneyimine sahip kişiler tarafından tercih edilmektedir. Normal şartlarda isteyen herkes bu paritelerle işlem yapabilirken, AUD/TRY gibi paritelerin imkanlarından da yararlanılabilir. Güvenilir bir şekilde yatırım yapabileceğiniz AUD/TRY gibi pariteler, uzun vadede daha az riskli yatırımlar yapmanızı sağlamaktadır.

Şimdi kazançlı sonuçlar elde edebileceğiniz ve güvenilir yatırımlar yapabileceğiniz 3 Türk lirası paritesine göz atalım:

USD/TRY Paritesi ile Yatırım Yapmak

USD/TRY Paritesi ile Yatırım YapmakÜlkemizde dolar kuru olarak tanımladığımız USD/TRY paritesi, yurt içinde en yüksek işlem hacmine sahip yatırım araçlarındandır. Birbirinden farklı yatırım şekilleri bulunmasının da bu konuda etkisi büyüktür. Dolar kuru ile işlem yaparken de USD/TRY paritesi üzerinden alım – satım yaptığınızı bilmenizde de yarar vardır. Bu şekilde kafa karışıklığınızı ortadan giderebilirsiniz.

USD/TRY (Dolar Kuru) Canlı Takip için Tıklayın!

USD/TRY paritesi, yurt içinde yüksek işlem hacmi ile işlem görürken, forex gibi küresel piyasalarda da tercih edilen enstrümanlardandır. Değerinde meydana gelen ani değişiklikler, yatırımcıların iştahını kabartmakta ve bundan payını almalarını sağlamaktadır. Buna karşın spekülatif hareketlerin de yüksek olduğu bir parite olduğu unutulmamalıdır. Fiyatında görülen değişikleri iyi yorumlamanız ve ne yönde gidebileceği yönünde tahminlerde bulunmanız önemlidir. Eğer tereddüt ettiğiniz konular varsa hiç pozisyon almamanız en iyisi olacaktır.

EUR/TRY Paritesi ile Yatırım Yapmak

EUR/TRY Paritesi ile Yatırım YapmakYurt içi piyasalarda Amerikan dolarından sonra en yüksek işlem hacmine sahip olan paritedir. Tıpkı dolar gibi farklı şekillerde işlem gören EUR/TRY paritesi, Euro kuru olarak tanımlanmaktadır. Uluslararası finans piyasalarında parite gösterimi ile işlem gördüğü unutulmamalıdır. Ayrıca kazançlı şekillerde işlem yapmak isteyen yatırımcılar tarafından sıklıkla tercih edilen paritelerdendir.

EUR/TRY (Euro Kuru) Canlı Takip için Tıklayın!

EUR/TRY paritesi ile işlem yapmak istiyorsanız Avrupa Merkez Bankası’nın kararlarını dikkatli bir şekilde takip etmelisiniz. Euro’da dalgalanmaya neden olan faktörlerin başında AMB kararları ve Euro Bölgesi ekonomisi gelmektedir. Euro Bölgesi’ni oluşturan ülkelerin ekonomilerinde görülecek değişikliklerin de farklı oranlarda Euro’ya etki etmesi mümkündür. Bu nedenle bölgeye dair haberlerin para birimine etkilerini analiz etmeli ve EUR/TRY paritesinde yönün neresi olacağını yorumlayabilmelisiniz.

AUD/TRY Paritesi ile Yatırım Yapmak

AUD/TRY Paritesi ile Yatırım YapmakAvustralya dolarının Türk lirası karşısındaki değeri, AUD/TRY paritesi ile gösterilmektedir. Stabil ekonomisi ile Avustralya, güven veren piyasalardan birisidir. Para biriminde de görülen bu özellik, finans piyasalarında güvenli ve kazançlı bir yatırım aracı olmasını sağlamaktadır. Dolayısıyla AUD/TRY paritesi de kazançlı yatırımlar yaparken güveni elden bırakmayan yatırımcılar için son derece uygundur.

AUD/TRY (Avustralya Doları Kuru) Canlı Takip için Tıklayın!

AUD/TRY paritesi ile işlem yapmak istiyorsanız mutlaka Avustralya ekonomisi ile ilgili olayları takip etmeniz, açıklanan makroekonomik verileri izlemeniz gerekmektedir. Çünkü bu durumlar, AUD/TRY paritesinin seyrini değiştirerek size para kazandıracaktır. Ama doğru tahminlerde bulunmanız ve pozisyonu almanız kazançlı çıkmanız açısından önemlidir. Piyasa takibi yaparak, paritenin hangi yönde ilerleyeceği konusunda tahminlere sahip olabilirsiniz.

Hadi Paylaş!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir